Regnskabet i Agri Nord for 2017 er gjort op, og resultatet er landet på 1,3 millioner kroner. Oveni årets resultat lægges ubrugte hensættelser, og derfor kan Agri Nord i år udbetale 2,0 millioner kroner i rabat til alle aktive medlemmer.

Det betyder, at andelen, der udbetales til medlemmerne, er øget fra 30 til 40 procent af med- lemskontingentet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er glade for, at vi kan udbetale så stor en andel til vores medlemmer, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen og tilføjer, at i Agri Nord er målet ikke et stort overskud, men et overskud, der dog levner mulighed for investeringer og udvikling til gavn for medlem- merne.

- Pengene gør desuden mest nytte i medlemmernes lommer, for det er der, likviditeten er nødvendig, siger formanden.

Et tilfredsstillende resultat

Der er investeret en del i både foreningen og forretningen Agri Nord i løbet af 2017. Der er brugt mange ressourcer på digitalisering, herunder skift af ERP-system, kompetence- udskiftninger og udnyttelse af Big Data.

- Det er for at sikre rådgivningen til vore landmænd i fremtiden, siger Carl Christian Pedersen. Et resultat på 1,3 millioner kroner er derfor ? set i lyset af omfanget af investeringerne ? et tilfredsstillende resultat.

- Det er tilfredsstillende i forhold til, at vi har investeret i både vores forening og forretning, siger formand Carl Christian Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forhold til det politiske arbejde har Agri Nord i løbet af året afsat yderligere midler til medar- bejdere, der bruger tid på blandt andet en række høringssvar og rapporter, samt deltager i vand- og naturråd.

- Det er det fremtidige eksistensgrundlag for landbruget, vi investerer i, siger formanden.

Forventninger til 2018

Omsætningen har været en smule faldende til 102,6 millioner kroner i 2017 i forhold til 105,1 millioner kroner i 2016. Det skyldes flytning af omsætning fra Agri Nord til revisionsfirmaet Revice, der er en del af Agri Nord-koncernen.

Derudover har der været knap så stor efterspørgsel på rådgivning i 2017.

- De fleste af vore kunder har haft et godt år i 2017, og det har haft den effekt, at efterspørgs- len efter rådgivning har været mindre, siger Carl Christian Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningerne til regnskabsåret 2018 lyder på et stigende aktivitetsniveau.

Regnskabet præsenteres på Agri Nords generalforsamling torsdag den 8. marts i Agri Nord Idrætscenter.