Svenske Ålö introducerer nu sin hidtil største frontlæsser til dato. Faktisk er det ifølge virksomheden verdens største frontlæsser.

Quicke Q98 er beregnet til de helt store traktorer. Den er bygget til at håndtere traktorer med en effekt fra 250 hestekræfter og opefter. Men Ålö angiver ikke nogen maksimal effekt for den store frontlæsser, der får premiere for offentligheden på SIMA-udstillingen i Frankrig om en uges tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Traktorerne vokser hele tiden, og designet ændres nu, når traktorerne skal overholde nye emissionskrav. Som den førende producent af frontlæssere er det naturligvis logisk for os at tage initiativ og følge med udviklingen af de store traktorer, fortæller Urban Hadarsson, salgsdirektør hos Ålö, om grundlaget for den nye frontlæsser.

Q98 har blandt andet en ny, speciel fremstillet redskabsramme.

- Det er en ny combi redskabsramme, der kaldes Euro/Alo HD (Heavy Duty). Den har kraftigere kontaktflader og låsetappe, der passer til store traktorer, fremhæver Urban Hadarsson.

Frontlæsseren har en maksimal løftehøjde på 4,95 meter. I den højde klarer frontlæsseren 2,6 ton, mens den maksimale løfteevne lidt længere nede mod jorden er 3,6 ton. Brydekraften er angivet til 4.450 kg.