- Markedet er oppe igen i dag, og i løbet af nattetimerne er det steget cirka fem procent yderligere. Det indikerer, at det europæiske marked vil åbne med cirka seks procent fra starten. Hvis det amerikanske marked stiger cirka en procent mere i dag, så går det limit up igen, fortæller råvareanalytiker Jeppe Tokkesdal fra Jyske Bank til Børsen.

De voldsomme prisstigninger kommer på baggrund af den omfattende tørke i Rusland. Indtil videre har Rusland meldt ud, at eksporten er i bero fra den 15. august og fire måneder frem. Det, der præger markedet lige nu, er panik og hysteri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For halvanden måned siden havde det virket fuldstændigt usandsynlig, hvad enten man var landmand eller svineavler, at priserne skulle stige mere end fem-ti procent, fordi vi trods alt har så meget hvede til rådighed, og høsten står for døren, forklarer han til Børsen. 

På ganske kort tid er alle simpelthen blevet fanget på det forkerte ben og er ikke blevet dækket ind. Det betyder panikagtig handel – der er ingen, der ved, hvordan de skal forholde sig i dette marked, forklarer han ifølge Børsen.