Målsætningen for DanAvl er klar. Ifølge formand Erik Larsen skal DanAvl ikke blot være en regional spiller, men en stærk international spiller i hele Europa.

- Kort fortalt er DanAvl i dag en regional spiller med en stærk base i Danmark. Et stærkt hjemmemarked og en marginal global tilstedeværelse. Det er et produkt i verdensklasse med en svag organisering på salgssiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige nu drøfter vi den præcise udformning med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarers svinesektion

2021-plan

I fremtiden - anno 2021 - skal DanAvl være en international spiller med en stærk base i Europa. Vi skal være anerkendt som top tre på udvalgte markeder, og vi skal levere unik genetik med lige så unik management. Og en salgs- og support-organisation, der giver os en konkurrencemæssig fordel.

- Konklusionen er derfor blevet, at den bedste løsning for alle parter er at skabe et samlet DanAvl selskab med en sammenhængende værdikæde, sagde formand for Landbrug & Fødevarers svinesektion Erik Larsen på årets Svinekongres.

Modellen for DanAvl er ny i den danske svinebranche, men ifølge formand Erik Larsen, er modellen ikke ny i andre dele af dansk landbrug.

- På hjemmemarkedet kan samhandlen fortsætte uden de store forandringer, men også her står vi klar til at yde en hjælpende hånd til de, der ønsker det. Modellen er ikke ny i dansk landbrug. Vi har set både mink-, frø- og kartoffelavlerne have succes med det gennem Copenhagen Fur, DLF Trifolium, og KMC, siger Erik Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Processen har fyldt meget. Både i medierne og ved kaffebordene rundt om i landet. Her på Maskinbladet har vi blandt andet skrevet om Porc Ex-Breeding, som har indkaldt VSP og DanAvl for konkurrencestyrelsen.

- Det har været en langvarig proces. Og vi har talt med alle undervejs. Lige nu drøfter vi den præcise udformning med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Der har også været en del rygter rundt omkring i landet, og mange svineproducenter har stillet spørgsmål. Nogle har også undret sig over, at der ikke er kommet så mange informationer ud, som vi er vant til. Det kan jeg godt forstå. Lad mig her i dag understrege: Alle har været hørt og involveret undervejs. Det gælder både avl og opformering samt forhandlere. Alle forhandlere har fået samme tilbud og vilkår, siger Erik Larsen.