Fremover vil en genetikforsyningsaftale med DanBred indebære en fast pris på 70 kroner pr. produktionsso pr. år. Der er tale om en løbende aftale med 6 måneders opsigelse. DanBred fastholder de længevarslede modelændringer, men forsimpler altså prisfastsættelsen.

- Vi har lyttet til den kritik, der er kommet, og vi må erkende, at vi har fejlvurderet behovet hos de danske svineproducenter, siger Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør i DanBred og uddyber:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Tanken hidtil har været at inkludere eksempelvis kernestyring og rådgivning i de faste kontrakter, som udlandet netop efterspørger. Men flere danske svineproducenter efterspørger i stedet en fast lav pris per produktionsso og muligheden for at tilkøbe serviceydelserne ved siden af. Det tager vi naturligvis til efterretning, og efter en periode på værkstedet har vi besluttet at ændre vores udbud af genetikforsyningsaftaler.

Dropper divergerende bindingsperioder.

Kontrakterne sendes ud via KS-stationerne i den kommende uge.

Den faste pris på 70 kroner pr produktionsso pr år betyder også, at DanBred dropper divergerende bindingsperioder. DanBred fastholder til gengæld effektueringen af modelændringen, som blev vedtaget tilbage i 2015 af den daværende VSP-bestyrelse. Det betyder, at alle genafgifter lægges over i et fast abonnement baseret på antal søer i den enkelte besætning frem for per købt sæddose.

- Det er rimeligt, at man betaler per produktionsso frem for per købt sæddose. Som virksomhed skal vi sikre os mod økonomisk suboptimering, så nogle svineproducenter ikke får genetikken alt for billigt på bekostning af kollegaerne. Det holder vi fast i, siger Thomas Muurmann Henriksen og understreger, at nu ser han fremad:

- Det er afgørende, at de danske kunder kan se sig selv i DanBred, og derfor er jeg glad for, at så mange har taget fat i os med både input og undren. Det ser jeg også som et tegn på, at man ønsker at blive hos DanBred. Derfor skal vi selvfølgelig også have produkter på hylderne, der afspejler behovet hos de danske landmænd. Nu skal vi videre i fællesskab, så svineproducenterne kan få arbejdsro til at gøre det, de er bedst til, alt i mens vi sikrer dem en rimelig adgang til verdens bedste gener, siger Thomas Muurmann Henriksen.