Danespo har i sæsonen 2015/2016 haft sin største omsætning af læggekartofler nogensinde. Det kommer nu selskabets avlere til gode i form af den største efterbetaling i fem år.

- Danespo fylder 30 år den første juli. Vi glæder os derfor over at kunne markere fødselsdagen med i år at betale avlerne en højere pris for deres læggekartofler. Avlerne blev informeret om efterbetalingen på det årlige sæsonevalueringsmøde i sidste uge, og det er vores helt klare indtryk, at de som en generel betragtning er godt tilfredse, siger Steen Bitsch, CEO i Danespo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Især sorten Royal har haft endnu en stærk udvikling og den samlede betaling for denne sort beløber sig til knap 200 kroner pr. 100 kg.

- Vi har fortsat meget positive forventninger til udviklingen af sorten, såvel på det danske som på det internationale marked, siger Steen Bitsch.

Danespo forædler, producerer og handler med spise- og læggekartofler. 80 procent af læggekartoflerne afsættes på eksportmarkederne i Nordafrika, Mellemøsten og Europa, mens spisekartoflerne under varemærket Danespo food sælges til hjemmemarkedet og det øvrige Skandinavien. Danespo har endvidere datterselskaber i Tyskland, Holland og Frankrig. Danespo er ligeligt ejet af DLF og Florimond Desprez med hver 49 procent, de resterende to procent ejes af avlere og medarbejdere.