LandboUngdoms fire pløjere vandt guld og sølv i både junior- og seniorklassen for standardplove ved Nordisk Mesterskab i pløjning.

Juniorpløjeren Martin Lindberg Velling, Hobro vandt guld genvandt dermed titlen som nordisk mester i juniorklassen og debutanten Rasmus Hindsgavl, Årslev vandt sølv i juniorklassen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For seniorerne vandt Michael Balle, Odense guld og titlen som nordisk mester for seniorpløjning med standardplov og Peter Lindberg Nielsen, Hobro vandt sølv, så danskerne gjorde rent bord i Sverige.

- Alle fire danske pløjere fik ens pløjefelter i søndagens grønjordskonkurrence, hvor pløjefelterne var en fin nedvisnet tre års græsmark. Humøret var højt efter lørdagens fine resultater. Vejret var fint med 15-18 grader. Alle havde god tid til deres opgaver før konkurrencen, så der var en rigtig god stemning, siger Michael Balle.

Martin Lindberg Velling var uheldig med en forplov, som skar hans finger alvorligt lige før konkurrencestart, men Martin fik såret forbundet og startede med en meget fin flækning og efterfølgende sammenkast. Martin fik dog senere lidt problemer med for meget jord i den ene ende og lavede en lidt svag slutfure, fortæller Hardy Andersen, der har været træner for LandboUngdoms pløjere under det nordiske mesterskab.

Peter Lindberg Nielsen, Hobro havde problemer i flækningen, hvor første fure følger med i andet træk, men med Peters ophøjede ro og overblik pløjede han sig tilbage i konkurrencen med et meget fint pløjefelt og slutfurer, der var et slutresultat helt i top.

Rasmus Hindgavl, Årslev, var den pløjer i feltet med mindst erfaring, men han pløjede et felt uden store fejl, og det gav et meget fint helhedsindtryk af hans arbejde, og han fik igen en topplacering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg lagde ud med en fin flækning dog lidt til den dybe side, og som efterfølgende gav et lidt højt sammenkast med et pløjefelt på det jævne. Slutfuren ville ikke rigtig vende, men i den bedre ende, hvilket gav et godt helheds indtryk til slut, fortæller en glad Michael Balle, Odense.