For den udenforstående kan det være svært at se forbindelsen mellem Danish Crowns slagtninger af grise, DAT-Schaubs håndtering og forarbejdning af tarmsættene fra grisene og produktion af råheparin, men den ligger faktisk lige for. Råheparin udvindes til antikoagulerende (blodfortyndende) medicin af mucosa, der er i slimhinden i grisetarmen.Derfor har DAT-Schaub igennem årtier haft betydelige interesser inden for salg af mucosa og produktion af råheparin i Europa. De aktiviteter udvides nu med en fabrik i byen Oelwein i den amerikanske stat Iowa.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et attraktivt marked af flere grunde. Der slagtes cirka 120 mio. grise i USA hvert år, og derfor er der basis for en stor udvinding af råstoffet mucosa. Samtidig er der en stabil efterspørgsel på råheparin fra den globale medicinalindustri, som gør det muligt at drive en fornuftig forretning, siger Jan Roelsgaard, der er CEO for DAT-Schaub.

Fabrikken i Oelwein har en høj standard. Samtidig har DAT-Schaub gennem sit amerikanske selskab DCW adgang til en stor mængde råvarer, hvilket gør opkøbet til et strategisk godt match.

- Vi står i mine øjne med en særdeles stærk business case. Vi har købt en fabrik, der er supermoderne, vi har adgang til råvarerne, og via vores produktion i Europa har vi tung produktionserfaring og erfaring med afsætning til de største farmaselskaber.

Det er en målsætning i Danish Crowns 4WD-strategi at sikre DAT-Schaub en position som globalt markedsledende inden for håndtering og forarbejdning af naturtarme inden udgangen af 2021.

Udvidet siden 2017

Siden efteråret 2017 har DAT-Schaub udvidet med nye aktiviteter i Spanien, Sydamerika og Kina. Nu er turen altså kommet til USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DAT-Schaub har virkelig momentum. Der er en klar forretningsstrategi. Ledelsen forstår at købe op med omtanke i en branche, der er meget fragmenteret med mange relativt små aktører. Og vigtigst af alt, så leverer DAT-Schaub en stærk indtjening til vores ejere, de danske landmænd, siger Jais Valeur, der er CEO i Danish Crown Group.

DAT-Schaub har overtaget fabrikken i Oelwein og forventer opstart af produktion i løbet af kort tid