Medarbejderes utilfredshed med lønnen har fået 3F til at iværksætte en konflikt mod JNGruppen IVS for at få selskabet til at skrive under på en overenskomst. Det skriver Fagbladet 3F.

JNGruppen leverer ydelser til gartnerier i Jylland og på Sjælland. Ejeren og direktøren er Tina Nedergaard, der er tidligere undervisningsminister samt eks-medlem af Folketinget for Venstre. Og forbundet mener at have fast grund under fødderne, når det kommer til at konflikte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Flere litauere har henvendt sig til os, fordi de var utilfredse med lønnen hos JNGruppen. Vi har fået oplyst, at lønnen er 100 kroner i timen, hvilket er langt under lønniveauet i overenskomsten for gartneriområdet. Vi vil ikke acceptere løndumping på gartnerier i Danmark. Vi vil sikre, at medarbejderne hos JNGruppen får krav på ordnede løn- og arbejdsvilkår, siger Thomas Møller, formand for Den Grønne Gruppe hos 3F Aarhus Rymarken.

Lønnen for gartneriarbejde i Danmark skal være mindst 140 kroner i timen, hvis medarbejderne får løn efter overenskomsten mellem 3F og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, GLS-A.

Fagbladet 3F har bedt direktør Tina Nedergaard kommentere 3F's oplysninger om, at hendes selskab skulle have betalt medarbejdere 100 kroner i timeløn og hverken aflønnet med søgnehelligdagsbetaling eller pension. Men det har direktøren ikke kommenteret på.