SF's formand Pia Olsen Dyhr har bedt klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt bekræfte, at den reduktion i landbrugets klimagasser, som er konstateret generelt i EU i perioden 1990-2005, ikke adskiller sig væsentligt fra reduktionen i udslippet fra dansk landbrug.

Lars Chr. Lilleholt slår fast, at de danske udledninger er blevet nedbragt betydeligt over perioden 1990-2005, samtidig med, at vi har fastholdt produktionen af fødevarer af høj kvalitet:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det vil være til gavn for både klimaet og den globale fødeproduktion at opretholde rimelige rammevilkår for dansk landbrug, så produktionen ikke flytter til lande, hvor landbruget er mindre klimaeffektivt end det danske med højere udledninger til følge. Vores store produktion af fødevarer betyder, at vi er blandt de lande i EU, hvor andelen af udledninger, der stammer fra landbruget, er størst. Det er samtidig en sektor, hvor det er vanskeligt at nedbringe udledninger i samme grad som andre sektorer, og det bør der tages hensyn til, når klimaindsatsen frem mod 2030 fordeles, forklarer ministeren.