Torben Hansen, der er formand for Planteproduktion i Landbrug & Fødevarer, kalder Egedals forbud mod, at nogle landmænd i Søsum kan anvende pesticider, fuldstændig uden beviser for, at plantebeskyttelsesmidlerne påvirker grundvandet:

- Hvis man overhovedet finder noget i Egedal, er det fortidens synder - BAM præfix og andet - hvor noget er brugt i forbindelse med renholdelse omkring drikkevandsboringerne. På trods af uddannede sprøjteførere og godkendelser af plantebeskyttelsesmidlerne bruger kommunen som en af hovedbegrundelserne, at der er en risiko for, at man i forbindelse med brug eller opbevaring af plantebeskyttelsesmidler bruger dem ulovligt, forklarer Torben Hansen til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis man overhovedet finder noget i Egedal, er det fortidens synder ,

Torben Hansen, formand for Planteproduktion, Landbrug & Fødevarer

Angribes

Til spørgsmålet, om kommunens forbud overhovedet er lovligt, svarer Torben Hansen:

- Vi vil angribe kommunens manglende bevisførelse både politisk, fagligt og juridisk. Vi gennemgik for nogle år siden samtlige analyser for lukkede boringer, og de viste, at det var forsvindende få - måske under én boring årligt - der lukker på grund af landbrugets anvendelse af plantebeskyttelsesmidler. Det er totalt ude af proportioner, hvad man foretager sig i Egedal. Der er gået politik i debatten om RoundUp, både herhjemme og i EU, siger Torben Hansen.