Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Det russiske analysebureau Ikar sænkede i går deres forventning til de russiske hvedeestimater med 1,3 procent fra 78,5 millioner tons til 77,5 millioner tons. Et stykke over estimaterne på 74,2 millioner tons og 75 millioner tons, som estimeres af hhv. USDA og det russiske landbrugsministerium. Fra Ikar forlyder det, at den nedjustering som de to er kommet institutioner er kommet med, er alt for aggressiv. De mener i den forbindelse, at man har underestimeret de beplantede arealer.

Kinesisk BNP-vækst faldt til 6,2 procent i andet kvartal 2019, og samtidig det laveste niveau siden 1992. Det lave niveau skal ses i lyset af den igangværende handelskrig, som har kostet - og stadigvæk koster - på væksten. Tallet var en smule under forventet, og tiden vil vise, om det kan åbne døren for kinesisk velvillighed til at nå til overensstemmelse og afslutte den igangværende handelskrig. Kombineret med vejrudsigter som peger i retning af, at det værste fra den tropiske storm Barry nu er ovre, uden nævneværdige udbyttetab som følge, betød det, at de fleste afgrødemarkeder blev sendt til tælling i gårsdagens handel. Værst gik det ud over amerikansk hvede og majs, som begge faldt i omegnen af 3 procent, efter begge var startet ud i pænt positivt territorie. At faldene eskalerer så meget som de gør, skal også ses i lyset af de stigninger vi har set blandt afgrøderne på det seneste. Oven på dagens fald er den amerikanske hvede stadigvæk steget næsten 20 procent siden bunden i maj. En del af gårsdagens fald må tilskrives profit-taking.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den afrikanske svineinfluenza har efterhånden været et gennemgående tema, siden de første udbrud blev konstateret tilbage i august 2018. Oveni den verserende handelskrig, så har det faktum, at omkring 25 procent af den kinesiske svinebesætning er gået tabt til smitten, gjort livet ekstra hårdt for især de amerikanske producenter. De 25 procent blev i går officielt meldt ud fra kinesisk side. Ud over, at der overordnet er stilstand i handelsforhandlingerne, så er det vigende kinesiske forbrug også årsag til, at vi endnu ikke har set kinesiske køb af amerikanske bønner siden de to lande mødtes under G-20 i slutningen af juni.