Herdis Lindegård Jespersen var lørdag den 21. maj 2016 på sin vante cykeltur, men fik et ildebefindende forårsaget af en blodprop i hjertet. Efter overflytning til Rigshospitalet døde hun senere samme dag.

Herdis Lindegaard Jespersen blev formand for Nordsjællands Landboforening i 2006, efter at hun allerede i en periode fra 1990 - 1993 havde været medlem af bestyrelsen. Hun blev den første kvindelige formand for en landboforening, og med sin åbenhed og saglighed markerede hun sig hurtigt som en fremtrædende skikkelse i såvel det politiske som det værdibaserede arbejde for landbrugere og landboere i det nordsjællandske.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hun var gift og efterlader sig børn, svigerbørn og børnebørn.

- Vi har mistet en dedikeret og seriøs formand for vores landboforening, og en vigtig kulturbærer for landbrugserhvervet i alle dets facetter. Herdis var altid en konstruktiv samarbejdspartner med godt humør, og hun havde blik for såvel det lange perspektiv i foreningens arbejde som detaljerne i enkeltsagerne. Et menneske som altid var god at tale med, og en arbejdende formand i ordets bedste forstand. Det er et stort tab for os alle, at vi har mistet Herdis, og mine tanker går til de efterladte, udtaler Søren Hansen, næstformand i Nordsjællands Landboforening.