Med en fremtidig befolkningsprognose på 11,2 milliarder mennesker frem mod det 21. århundrede og klimaforandringer, som kommer til at have stor indflydelse på det areal, vi har til rådighed til fødevareproduktion, står verdens befolkning overfor en stor udfordring. Vi skal være mere effektive. Det indledte Arne Cartridge, seniorrådgiver Global Initiaves hos Yara den stort anlagte konference "Feeding the Future" på Vester Mølle i Skanderborg med at understrege.

- Det er vigtigt, at vi fokuserer på infrastruktur og at blive mere effektive. Ellers står vi overfor en række udfordringer, som vi ikke kan løfte. Samtidig skal vi fokusere på en bæredygtig produktion, som ikke belaster miljøet yderligere, forklarede han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med en fremtidig befolkning på 850 millioner mennesker, som kommer til at have udfordringer med at skaffe fødevarer nok, så er vi nødt til at handle.

En del af løsningen er, ifølge Arne Cartridge, at turde tænke anderledes i forhold til hvordan vi producerer.

Økologi vil ikke kunne gøre det alene. Vi er nødt til at få en videnskabelig diskussion om, hvordan vi sikrer at vi kan producere nok mad til at brødføde den stigende befolkning.

- Det vigtige er, at vi er nødt til at gentænke vores forretningsmodeller for, hvordan vi opnår fremtidens bæredygtige produktions muligheder, siger Arne Cartridge.