Besætningsstørrelserne er ikke ens, og derfor efterspørger kunderne wrapballer i forskellig størrelse. Med den nye VBP 3195 BalePack imødekommer Kuhn nu det behov. Wrapperen kan foliere baller med en diameter på 80-165 centimeter, mens presseren kan presse hø og halmballer med en diameter på op til 185 centimeter.

- VBP 3195 BalePack er presser/wrapper kombinationen til maskinstationen og den professionelle landmand. Afgrøden samles op af pickuppen, der er 230 centimeter bred, og herefter samles og snittes det af den patenterede Integral Rotor. Rotoren har i begge sider tætsiddende sneglevindinger, der transporterer og fordeler materialet fra siderne og ind til rotoren, der består af 23 dobbelte stjerner. Rotoren er produceret i Hardox stål, og på grund af den korte afstand imellem pickup og Integral Rotoren, er der et godt flow fra pickuppen og ind i pressere, siger produktchef Roberet Vemmelund, fra den danske importør Maskinhandler Indkøbsringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Snitning efter behov

Monteret med 23 knive har VBP 3195 BalePack en teoretisk snitlængde på 45 millimeter.

Knivene er fjedrebelastede og ønskes der en grovere snitning, kan der arbejdes med kun syv kniv eller halvdelen af knivene. Rotoren er beskyttet mod overbelastning af en kobling i transmissionen, og blokkeres rotoren, kan såvel knive som svøbet under snitteren sænkes hydraulisk fra førerkabinen. Efter blokeringen er fjernet, bringer et Deblock system automatisk svøb og knive tilbage i rette position.

Lejer med dobbelt tætning

Presseren er med Progressive Density, hvor tørt materiale som hø og halm kan presses med en forholdsvis løs kerne.

- Modsat kan baller, der skal wrappes, presses hårdt lige fra starten. Det sker ved en nøjagtig justering af det hydrauliske tryk på de fem bælter, der former ballen. Bælterne kører på ruller der har lejer med dobbelt tætning. Den dobbelte tætning med fedt imellem minimerer risikoen for, at der trænger støv og fugt ind i lejerne, forklarer Ruud Manders, produktspecialist på presser hos Kuhn.

Han fremhæver også et system, hvor knivene trækkes tilbage og renses hver gang en balle bindes. Det eliminerer risikoen for, at nettet ødelægges af knivene, og at knivens sætter sig fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dobbelt lift

Ballerne rulles over på indpakkerbordet af en dobbelt lift.

- Vi anvender et system med to mindre lifte, da de arbejder hurtigere end en stor lift og andre systemet til overførsel af baller fra presser og til pakkerbordet, siger Ruud Manders.

Ballerne folieres af to satellitter, hvor foliemængden kontrolleres fra førerkabinen. Presseren er Isobus kompatibel, og presseren kan derfor kontrolleres direkte fra traktorterminalen. Alternativt kan den kontrolleres fra den nye CCI 1200 terminal, som Kuhn har udviklet sammen med andre redskabsproducenter.