Det er nu man skal disponere med omtanke og være ud i god tid, hvis man tænker på at køre med en ny maskine eller traktor til efteråret. Det oplyser Dansk Maskinhandlerforening.

Foreningen har har ringet til en række importører og forhandlere af maskiner og traktorer til landbruget , og det har afsløret en stærkt stigende efterspørgsel med stadig længere leveringstider til følge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 Siden krisen for alvor bed sig fast i sidste halvdel af 2008 og i starten af 2009 har fabrikanterne af landbrugsmaskiner og deres underleverandører haft travlt med at skære ned til en betragtelig lavere efterspørgsel. Nu er situationen en anden, og på mange europæiske markeder er efterspørgslen efter nye landbrugsmaskiner og traktorer stigende.

-Det er en god ide allerede nu at tænke på at købe maskiner og eventuelt traktorer til efteråret, hvis man vil have netop de maskiner, der er brug for. Det kan også være en økonomisk fordel, siger direktør Michael Husfeldt, Dansk Maskinhandlerforening, og uddyber:

- Er landmandens nyinvesteringer planlagt i god tid, ved maskinhandleren også på et tidligt tidspunkt hvilke brugte maskiner, der kommer ind til klargøring og videresalg.

- I bedste fald kan resultatet være, at de brugte maskiner er solgt, allerede inden de nye kommer hjem, og her er der en potentiel omkostningsbesparelse for maskinhandleren, som på denne måde kan reducere sit lager. Det kan i sidste ende give plads til en bedre byttepris for landmanden, fortæller Michael Husfeldt.