For få dage siden blev to danske høstmedarbejdere, der arbejder for J&H Harvesting i Montana, USA, kraftigt forbrændt, da de blev ramt af lyn, mens de rensede mejetærsker. Det skrev virksomheden på deres Facebook-side forleden dag.

Forbrændinger

Lynet var gået gennem en mejetærskeren og havde derigennem ramt begge medarbejdere. Begge havde fået første, anden og tredjegradsforbrændinger på henholdvis 15 og 40 procent af kroppen. De har det efter omstændighederne godt lyder det fra Jesper Hansen fra J&H Harvesting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et mirakel, at de er i live, siger han.

De to kom med det samme på hospital i Scobey, Montana, hvor de, efter at være blevet stabiliseret, blev overført til brændsårsklinik i Denver.

- De kan begge snakke og er ved bevidsthed, men de har smerter, siger Jesper Hansen.

I bedring

De har begge været ved bevidsthed. En af dem blev opereret i går og kunne være udenfor og se solformørkelsen, der i går var at se på himmelen over USA. Det skriver J&H Harvesting på deres Facebook-side.

Ham, der blev hårdest såret ved lynnedslaget får en del smertestillende medicin. J&H Harvesting skrev tidligere på deres Facebook-side, at han var kommet op og sidde, og at han var begyndt at få fysioterapi ved at få bevægelse i arme og ben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stabil tilstand

Hans tilstand er stabil, og familien kommer på besøg senere i denne uge, skrev J&H Harvesting.

Det er ifølge Jesper Hansen for tidligt at sige, hvornår de to bliver udskrevet, selvom situationen for begge er stabil.

- Det er ikke til at vide om der går to uger eller mere. Det hele er en langsom proces, siger Jesper Hansen.

Du har mulighed for selv at sende din hilsen til dem begge via J&H Harvestings Facebook-side.