En ny presser fra Krone får modelbetegnelsen BigPack 870 HDP, og hvis den har indbygget snitter tilføjes der et XC til modelbetegnelsen.

Krone BigPack 870 HDP kommer med et helt nyt ballemål på 80 x 70 centimeter. Den nye presser bliver en direkte konkurrent til Krone BigPack 890 og andre pressere med ballemålet 80 x 90 centimeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ud over at veje mere er ballerne fra Krone BigPack 870 HDP også mindre.

Manuel Wilck, Krone

Mere i mindre

Den nye presser har fem bindeapparater, og for at få plads til dem på en kun 80 centimeter bred pressekanal, har Krone måttet udvikle specielle slimline bindeapparater.

- Ved at anvende HDP-teknologien i den nye presser, kan BigPack 870 HDP producere baller med en densitet på cirka 200 kg/kubikmeter mod 150 kg/kubikmeter, som BigPack 890 og lignede pressere præsterer. På en balle der er to meter lang betyder det, at ballen fra BigPack 870 HDP vejer 224 kg, mens traditionelle baller vejer 216 kg, forklarer Manuel Wilck, Krone, og tilføjer:

- Ud over at veje mere er ballerne fra Krone BigPack 870 HDP også mindre. Derved kan der spares op til 25 procent på transportomkostningerne, og hjemme i lageret fylder ballerne fra den nye presser også 25 procent mindre.

Anvendes den nye maskine til presning af afgrøder, som skal wrappes, har Krone bergnet, at der skal anvendes 86 meter film til den nye balletype mod 102 meter til traditionelle 80x90 centimeter-balle. Dertil kommer fordelen ved en hårdere presning, som alt andet lige hæver ensilagekvaliteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tungere og kraftigere

For at kunne presse flere kg i ballerne uden at øge belastningen på traktoren, er svinghjulet gjort tunger. Samtidig er vitale dele som koblinger og stempel samt hele ballekammeret gjort stærkere.

- Til trods for, at ballekammeret i den nye presser er mindre, betyder forstærkningerne, at BigPack 870 HDP vejer cirka et ton mere end BigPack 890, siger Manuel Wilck.

Ni mindre baller

Krone BigPack 870 HDP leveres som standard med Krones innovative multibale-system. Med den kan ballen opdeles i op til ni mindre baller. Det foregår ved, at to af de fem bindeapparater binder de mindre baller, og når hele ballen er færdig, bindes den med fem bånd, som holder de mindre baller sammen i en stor balle.

- Når ballen skal anvendes, skæres de tre bånd, og herefter kan de mindre baller med håndkraft transporteres ind i en mindre stald eller hesteboks, forklarer Manuel Wilck, imens han tager fat i en af de mindre baller og løfter den.

Konkurrent til småballer

Krone BigPack 870 HDP er således ikke kun en konkurrent til minibigballepressere men også til småballepressere, hvor der skal over 1.800 baller til at erstatte 100 multiballer fra BigPack 870 HDP. Ud over at multiballerne kan håndteres med moderne læssemaskiner, fylder de 63 procent mindre end de små baller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Krone BigPack 870 HDP Multibale er sat i produktion, og den danske importør, Brøns Maskinimport, har allerede leveret de to første pressere her i landet.