Efterhånden som mejetærskerne mere eller mindre kan kører ad sig selv i dag, kan chaufføren på mejetærskeren få ekstra tid. Tid til at optimere mejetærskeren, eller måske tid til at styre endnu en maskine?

New Holland viser netop nu på Farm Progress Show i USA den første koncept-traktor på en førerløs traktor, som styres fra eksepelvis mejetærskeren, eller hjemme fra kontoreret. Konceptet kalder New Holland for NH Drive, og den første NH Drive-traktor har allerede været i marken i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udgangspunkt i en T8

Foruden en masse sensorer og kameraer rundt omkring på traktoren, så ligner den New Holland T8.420 NH Drive, faktisk en hvilken som helst topmodel i New Holland T8-serien. Traktoren er da også fuldstændig identitisk med en T8.420 AutoCommand med en 8,7 liters dieselmotor med 390 PTO-heste, 340 nomiel effekt og 409 hestekræfter ved maksimal effekt når boosten er slået til.

Traktoren vejer 10,9 ton og har en maksimal hastighed på 50 kilometer i timen.

Alle funktioner

En base-server har forbindelse til traktorens interface og transmittere alle chauffør data, og fra en tablet kan man kontrollere: Start og stop af motor samt motoromdrejninger. Acceleration eller deacceleration. af transmissionen samt alle funktioner vedrørende transmissionen. Styrevinkel og styring af både front- og baglift samt front- og bagmonteret PTO-udtag. Desuden kan alt hydraulik også betjenes ved hjælp af fjerntilgangen.

Indtil videre er projektet et koncept, men den selvkørende New Holland uden chauffør har allerede været i marken - uden chauffør.