Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild påpeger, på baggrund af Fødevarestyrelsens redegørelse om håndtering af MRSA , at der hele tiden intet har været at skjule.

- Nu er redegørelsen her, og så må vi komme videre og give arbejdsro til de forskere, embedsmænd og svineproducenter, der arbejder med MRSA, så vi kan udleve den handlingsplan politikerne har lavet. Vi tager MRSA meget alvorligt og var bestemt gerne foruden. Desværre er bakterien ført ind i vores grisestalde fra andre lande, fortæller Martin Merrild.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vi opfordrer vores medlemmer til at gå frivilligt med i test af deres grise.

- Martin Merrild.

Frivillig test

Ministeren vil genindkalde ekspertgruppen med henblik på en række konkrete anbefalinger. Det er helt afgørende, at nye initiativer er baseret på solid viden. Ekspertgruppen skal blandt andet se på avlstoppens betydning.

- Det forventer vi dog ikke vil ændre på noget, blandt andet på baggrund af vores nuværende viden og erfaringerne fra andre lande, fortæller Martin Merrild, og fortsætter:

- Miljø- og fødevareministeren lægger op til, at landmænd ikke længere kan undgå at blive testet for MRSA. Vi opfordrer vores medlemmer til at gå frivilligt med i test af deres grise. Nu lægger ministeren op til, at man skal tvinges. Det er vi kede af, for nogle af vores medlemmer er bekymrede for, at der kan blive set skævt til kone og børn, når det bliver offentligt, at der er MRSA blandt deres grise. Her påtager ministeren sig et stort ansvar, hvis ikke han samtidig kan sikre besætningerne anonymitet, påpeger Martin Merrild.