Kvernelands nye presser med modelbetegnelsen 6520 blev vist frem for et større publikum i slutningen af juni ved en stor demonstartion nord for Kerteminde.

Kverneland 6520 presser baller op til to meter i diameter, hvilket giver baller med et ganske betydeligt indhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De sidste lag øger vægten ganske betydeligt, siger Jesper Svendsen, der er produktansvarlig hos Kverneland.

Presseren er desuden udstyret med intelligent presningsgrad, hvor det eksempelvis er muligt at styre presningsgraden i tre zoner.

- Det vil sige, at man eksempelvis kan presse en løs kerne, hvilket er en fordel, hvis der presses hø eller lignende. Og man kan også selv vælge kernens størrelse og størrelsen af mellemlaget og yderlaget, fortæller Jesper Svendsen.

Mindre belastning på pickup

Presserens pickup er 2,20 meter bred, og den har kulissestyr i begge sider, hvilket ifølge Jesper Svendsen betyder, at den belastes mindre end det ses i modeller med ophæng i kun den ene side.

- Det betyder, at den kører mere skånsomt og holder bedre, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellen fås med forskellige kombinationer af knive fra ingen til 25, og hvis man har valgt 25 knive, er der mulighed for at dele dem op, så man bruger seks, 12, 13 eller 25 og opnår forskellige snitlængder. En opdeling betyder også, at man kan anvende det ene sæt om formiddagen og det andet om eftermiddagen og på den måde sikre friske knive hele dagen.

Presseren er med Isobus, som betyder, at alt kan styres via en terminal i traktorens kabine. Det vil blandt andet sige ballernes størrelse, presningsgrad med videre.

Målgruppen for Kverneland 6520 er ifølge Jesper Svendsen maskinstationer og kvægbrug, der ønsker at presse et stort volumen i ballerne.

Maskinstation har købt den første

Kverneland 6520 er allerede gennemafprøvet, idet den har kørt test på New Zealand i vinterens løb, og i Danmark havde den allerede i ugen forud for Store-Agrodag kørt på en dansk maskinstation, som allerede har købt en, der skal bruges til all round-presning. Forventningen er, at den skal presse mellem 6.000 og 8.000 baller.

Indtil videre fås Kverneland 6520 ikke med mulighed for indpakning, men Jesper Svendsen fortæller, den kommer i en testversion næste år.