Kurven peger i disse år op for grovvarekoncernen Vestjyllands Andel, hvilket kommer til udtryk i, at man endnu en gang kan præsentere et rekordoverskud. For det seneste regnskabsår, der sluttede 31. maj, lyder det på 112 millioner kroner efter skat. Det er ni millioner kroner mere end sidste år, fortæller Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

- I en tid hvor mange landbrug er under stort pres, er det atter lykkedes at præstere et godt regnskab. Vort salg er steget på grund af stor loyalitet fra vores landmænd og en solid indsats fra medarbejderne. Med baggrund i godt købmandskab er indtjeningen samtidig øget, siger formanden for Vestjyllands Andels bestyrelse, Leif Haubjerg fra No ved Ringkøbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heldige med indkøb

Omsætningen i grovvarekoncernen blev i regnskabsåret 2015/16 på 1,836 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på cirka 4,5 procent.

- Vi har vækst i salget på stort set alle områder, men mest på foderblandinger og på gødning. På foderblandinger er væksten inden for kvægfoder, sofoder og smågrisefoder samt på økologisk foder. Vi har øget vores produktion af økologisk foder på vores anlæg i Vildbjerg med over 30 procent i det forløbne år, siger direktør Carsten Lauridsen.

Han understreger, at det er den daglige drift i grovvareselskabet Vestjyllands Andel, der er baggrunden for det forbedrede resultat.

- Vi har været heldige med vores indkøb, så driftsresultatet er fulgt med den øgede omsætning, siger Carsten Lauridsen.

Overskudsbetaling

Driftsresultatet blev 80 millioner kroner mod 63 millioner kroner sidste år. Hertil kommer så resultatet fra andre virksomheder i ind- og udland, hvor Vestjyllands Andel er medejer. Her hentede Vestjyllands Andel 49 millioner kroner lige som sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores deltagelse i inden- og udenlandske selskaber bidrager meget positivt til vores resultat. Der hentes store gevinster hjem til vores ejere, og vores deltagelse giver samtidig en stor fælles indkøbsstyrke, siger bestyrelsesformand Leif Haubjerg.

Det gode resultat kommer også medlemmerne til gode.

- Vi udlodder i år 37,5 millioner kroner i overskudsbetaling og resten af overskuddet konsoliderer vi ind i selskabet. Dermed har vi over de sidste 14 år udloddet 310,5 millioner kroner til vores medlemmer, siger Leif Haubjerg.