Affaldsbeholderen med navnet Flextrash er produceret af genbrugte plastikflasker og bionedbrydelig inderposer.

Firmaet Erik Jacobsen fik på en bilmesse i Frankfurt øje på beholderne og så straks mulighederne for deres kunder i transportbranchen og landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er helt overbevist om, at landmændene også er miljøbevidste. Hele tanken bag affaldsbeholderen er nemlig, at den er miljørigtig og inderposen 100 procent nedbrydelig. Vi er som virksomhed og erhverv tvunget til at tage et ansvar for naturen og fremtiden for vores børn, siger medindehaver og direktør i firmaet Erik Jacobsen., Louise Jacobsen.

Prisvindende designer

Firmaet Erik Jacobsen har som familiefirma igennem 30 år leveret førersæder til traktorer, lastbiler, gaffeltrucks og entreprenørmaskiner, men blev fristet på messen til at også søge nye markeder.

Den grønne affaldsbeholder er designet af en prisvindende hollandsk industridesigner ved navn Basten Leijh og er allerede udbredt i Holland både til private og i erhverv med mobile arbejdspladser som f.eks. i landbruget.

- Affaldsbeholderen er faktisk rigtig pæn. Måske er den mest noget kvinder går op i, men mænd kan vel også godt lide at tingene ser ordentlige ud. Ofte ender man jo med en grim plasticpose til sit affald i bilen, men på denne måde får man både en løsning som er designmæssig og miljørigtig, fortæller Louise Jacobsen.

Selve affaldsbeholderen findes i næsten alle regnbuens farver og består af en blød ydrepose, som føles som kanvas, men er lavet af genanvendelige plastikflasker, kan vaskes og genbruges i lang tid. Mens inderposen er lavet af 100 pct. nedbrydelig materiale og smides ud sammen med affaldet. Prisen kommer til at ligge på omkring 300 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fjerne plastøer

På sigt arbejder det hollandske firma på at skraldespandene skal laves af plastik fra de store plastikøer, der flyder rundt i verdenshavene. Men firmaet venter på, at nogle finder en metode til at høste dette plastik som råmateriale til genbrug.

Louise Jacobsen fortæller, at 1 pct. af overskuddet i det hollandske firma går til en fond, Mobil Wast Foundation, der arbejder for at fjerne plastøerne fra verdenshavene.

- Hele tanken om genbrug og beskyttelse af miljøet er i den grad oppe i tiden, og jeg er overbevist om at mange kan se fordelene ved dette produkt, siger Louise Jacobsen.

Skraldespanden bliver lanceret på Agromek i november og er tilgængelig for Erik Jacobsens forhandlernet af maskinstationer, bilforhandlere og bådforhandlerer lige inden messen.