Samarbejdet mellem Hvidebæk Slagteri på Vestjsælland og kødgrossisten Genz Kød er nu stoppet i kølvandet af Fødevarestyrelsens planer om at politianmelde begge virksomheder. Det bekræfter slagteriets certificerings- og kvalitetschef, Henrik Mortensen, i et skriftligt svar til Sjællandske Medier.

Det sker oven på kødskandalen, hvor Genz Kød har solgt kød, hvor virksomheden lovede forbrugerne, at svinene havde levet et liv med ekstra gode forhold. Svinene var dog helt almindelige svin, og producenterne anede heller ikke, at de leverede svin til netop det brand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vildlednng af forbrugere

Det er sket over en længere periode og derfor politianmeldes Hvidebæk Slagteri for vildledning af forbrugerne, forklarer lederen af Fødevarekontrollens Rejsehold.

- Hvidebæk Slagteri har ikke kunne dokumentere en aftale med landmændene om, at grisene skulle leve op til de forhold, som Genz Grisene angiveligt skulle leve under, siger Michael Rosenmark, leder af Fødevarekontrollens Rejsehold til Sjællandske Medier.

Fødevarestyrelsen forventer at have politianmeldelsen klar i denne uge.

Henrik Mortensen fra Hvidebæk Slagteri mener, at de har sovet i timen.

- Vi har ikke været tilstrækkeligt opmærksomme på alle detaljer i Genz' brochure, siger han til Sjællandske med henvisning til den reklamebrochure der fortæller om bedre forhold for Genz-Grisene.