Vejdirektoratet påbegyndte i juni 2016 vejarbejde på den gamle Lillebæltsbro, som betød, at langsomt kørende motorkøretøjer ikke kunne passere broen i perioden fra 30. juni-1. august 2016. De skulle i stedet passere den nye Lillebæltsbro, hvilket medførte store gener for de lokale entreprenører og landmænd.

Da der er tale om en motorvej må man ifølge færdselsloven kun færdes med køretøjer, der mindst kan køre 50 kilometer i timen, og derfor har det for mange været en nødvendighed at transportere køretøjet med en forholdsvis omkostningstung blokvogn. Den problematik lover transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt nu, at han vil gøre noget ved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har stor forståelse for de erhvervsdrivendes frustration over, at de ikke har haft mulighed for at føre deres køretøjer over den nye Lillebæltsbro i forbindelse med vejarbejdet på den gamle Lillebæltsbro i sommer. Det er simpelthen ikke godt nok, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse.

Fremsættes i efteråret

Det oplyses, at der i færdselsloven er hjemmel til, at politiet kan tillade erhvervsrelateret kørsel med langsomt kørende motorkøretøjer over Storebælt og Øresund. Denne hjemmel gælder desværre ikke den nye Lillebæltsbro, og det vil transport- og bygningsministeren nu rette op på.

- Det har aldrig været vores hensigt at spænde ben for de erhvervsdrivende i Danmark. Derfor vil jeg nu stille forslag om en ændring af færdselsloven, således at det også vil være muligt for politiet at tillade kørsel som led i erhvervsudøvelse over den nye Lillebæltsbro, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Ministeren vil fremsætte lovforslaget i efteråret, således at ændringen træder i kraft 1. januar 2017, før de planlagte vejarbejder på Gl. Lillebæltsbro i 2017 og 2018.