Ifølge ulveatlas.dk er antallet af ulve i Danmark uændret. Tallene kommer fra en statusrapport fra den nationale overvågning af ulve, som DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Unversitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus står bag.

Der var i efteråret cirka fem ulve i Danmark, og antallet er dermed uændret i forhold til sommeren 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er i følge rapporten ingen tegn på, at nogle af de udvandrede unger fra Ulfborgkoblet i ubemærkethed er vendt tilbage fra Slesvig-Holsten, og derfor er det maksimale antal genetisk identificerede ulve i Danmark ved udgangen af tredje kvartal dermed nede på fire. Det skal pointeres, at dette antal kun omfatter allerede genotypede ulve i landet, altså ulve som med sikkerhed kan individbestemmes, skriver ulveatlas.dk

Det faktiske antal ulve i Danmark kan i efteråret have være både højere og lavere end disse fire, som tæller Ulfborgparret, den sidste af deres ind til nu seks genotypede unger samt den nordjyske hanulv. Principielt kan nogle af de kendte ulve være døde uden at være registreret forsvundne endnu, ligesom der kan optræde ulve, som endnu ikke er registreret.

Fra den aktive overvågning ved hjælp af de mange frivillige, som deltager i efteruddannelse og hjælper forskerne bag overvågningen af ulvene i Danmark, fremgår det således af rapporten, at mindst én hvalp fra 2017 fortsat har været til stede i området ved Ulfborg i efteråret 2018.

En femte ulv ser desuden ud til at ud til at have fundet vej til Djursland, oplyser ulveatlas.dk.