Lyt til artiklen:

Stort faldt i prisen på søer

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Danish Crown holder den kommende uge prisen per kilo grisekød på 12,50 kroner. Derimod falder prisen på søer med 40 øre til 11,80 kroner.

Øjebliksbilledet af det europæiske marked for fersk grisekød har ikke flyttet sig nævneværdigt den seneste uge, men noteringerne over det meste af Europa giver lige nu efter for den ændrede efterspørgsel, skriver Danish Crown i deres markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efterhånden som sommeren går på hæld i Midt- og Sydeuropa, stiger udbuddet af slagteklare grise. Det er en udvikling, vi har set løbende siden slutningen af august, men i eksempelvis Tyskland er det først i denne uge, at udbuddet af grise er blevet så stort, at noteringen blev ramt af et betragteligt fald. Efterspørgslen på vores varer er i store træk uændret sammenlignet med sidste uge, og derfor kan vi fastholde noteringen, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Prispres på det tyske marked for slagtesvin

Se også:

Prispres på det tyske marked for slagtesvin

Et af de lidt oversete elementer i noteringsdannelsen er priserne på biprodukterne, der på ryggen af en længere periode med historisk høje priser på for eksempel råvarer til produktion af gelatine har sat sig.

- Det er selvfølgelig vores salg af kød, der trækker noteringen, men salget af alle de andre dele af grise kan hurtigt skubbe noteringen med 20-40 øre i både den ene og den anden retning. I den seneste periode har alle aktører i Europa set et markant fald i efterspørgslen fra de dele af ingrediensindustrien, som betaler de bedste priser for biprodukterne, og det medvirker til de noteringsfald, vi ser i øjeblikket, siger Mads Stougaard.

Den tyske slagtesvinenotering falder i går med 10 cent til 2,10 euro per kilo, hvilket svarer til cirka 15,65 kroner.

Svineproducenter kræver modernisering af DC

Se også:

Svineproducenter kræver modernisering af DC