Lyt til artiklen:

Medaljer til Dansk Kalv

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Konkurrencen kastede seks medaljer af sig. Tre medaljer gik til kalve som Claus Buchhave har opdrættet fra to mælkeproducenter.

To kalve fra Claus Buchhave vandt i alt tre medaljer til World Steak Challenge. Dyrene kommer fra de to mælkeproducenter Jeppe Skovgaard og Bjarne Graversen, skriver Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til World Steak Challenge vandt Danish Crown Beef i alt ni guldmedaljer med konceptet Norland, som stillede op i kategorierne ribeye, sirloin og mørbrad. Ved samme konkurrence fik Danish Veal fik flotte udmærkelser med de tre sølvmedaljer.

Det er første gang, at Danish Crown Beef stiller op i konkurrencen med Danish Veal, som for nylig har gennemgået en relancering af Dansk Kalv på eksportmarkederne.

Det er også baggrunden for, at Danish Crown Beef havde konceptet med i konkurrencen, da det er det et stort ønske at vise dansk kalvekød frem og en unik mulighed for at få markedsført, at dansk kalvekød er et kvalitetsprodukt.

Stolthed hos producenterne

- Det betyder helt sikkert meget, at vi får anerkendelse. Hvis du åbner for fjernsynet eller radioen, er der meget, der går imod det, vi laver. Så jeg er rigtig glad for, at vores kød kan få en medalje. Det giver stolthed til det, vi går og laver, siger Claus Buchhave, mens Jeppe Skovgaard tilføjer:

- Det er jeg faktisk meget stolt over. Det er fedt, at vi kan lykkes med det, og at vi kan levere en vare, som Claus kan få en høj kvalitet ud af i den videre proces. Vi skal lave noget, der giver værdi for ham og os. Her er krydsninger vigtige både fordi vi kan lave et produkt, som forbrugerne vil have, og det bliver lettere at få en høj kvalitet ud af dyret både hos mig og ham, siger Jeppe Skovgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Claus Buchhave, der laver 1.200-1.300 kalve til Dansk Kalv årligt, er det afgørende, at samspillet mellem mælkeproducenten og ham er godt. For det giver de bedste dyr og de bedste arbejdsbetingelser.

Krydsninger og kønssortering

- Som kalveproducent har jeg nogle ønsker til krydsninger og kønssortering, men det handler også om, at vi skal have det til at hænge sammen i hele kæden fra mælkeproducent til slagtekalveproducent og til slagteriet i sidste ende. Det skal vi have til at gå op. Alle har et behov, de skal have opfyldt, men for mig at se, lykkes vi med det i langt de fleste tilfælde, siger Claus Buchhave.

Siden 2006 har han leveret kalve til Dansk Kalv, og det er et koncept, der passer godt til de ønsker, han har for sin bedrift. I 2019 byggede han ny stald til kalvene.

Han får i dag dyr fra otte forskellige mælkeproducenter, som alle ligger inden for max 20 kilometer fra hans gård nær Struer. Og selvom der kan være meget arbejde i at passe kalve, så er han stolt af de dyr, han er med til at levere ind til konceptet.-

For mig er dyrevelfærden det allervigtigste. Det er noget særligt at strø hos kalvene og se velfærden og trivslen hos dem. Det er næsten en løn i sig selv, fordi du kan se, at dyrene trives, siger Claus Buchhave.