Den tidligere miljømedarbejder i Miljø-styrelsen, Claus Hansen, efterlyser nye, retvisende statistikker over fund af pesticidrester i drikkevandsboringer.

Han peger blandt andet på, at de nuværende statistikker medtager fund af pesticidrester, der ikke længere anvendes af landbruget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nytter ikke noget, at der ikke klart og tydeligt er statistikker, hvor man trækker de gamle stoffer ud.

Claus Hansen

- Der mangler relevante statistikker i forhold til dagens Danmark. Det nytter ikke noget, at der ikke klart og tydeligt er statistikker, hvor man trækker de gamle stoffer ud. Det viser sig blandt andet, at langt de fleste af de påvisninger og overskridelser, vi ser i dag, er et gammelt stof - BAM. Det giver ingen mening, at man ikke hiver disse stoffer ud af statistikkerne, hvis man ønsker at vide, hvordan nutidens brug af pesticider påvirker miljøet. Når man vil gribe ind over for landmændenes anvendelse, skal man have retvisende statistik, siger Claus Hansen til Makinbladet.

I alles interesse

Han opfordrer til, at eksempelvis landbrugets organisationer beder miljøminister Esben Lunde Larsen foranledige, at der udfærdiges retvisende statistikker:

- Det er i alles interesser. Jeg tror ikke, at den nuværende miljøminister ved, at det er den røde ideologi, som dirigerer den måde, statistikkerne laves på. Jeg tror, han vil være interesseret i statistik, som viser, hvad der faktisk sker i dagens Danmark, slutter Claus Hansen.