Guds jord skal være uden sprøjtegifte. Det mener i hvert fald DN, som opfordrer menighedsråd til at kræve økologisk dyrkning på kirkens jord. Det skriver DR Østjylland.

Det har Elsted Kirke ved Aarhus længe gjort. Siden midten af 1980´erne har sognepræst Annelise Søndengaard og hendes menighedsråd krævet, at de 10 hektar kirkegårdsjord, som kirken forpagter ud til en landmand, skal drives økologisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun mener, at kirken skal gå forrest, når det gælder økologi.

- Vi har fået jorden betroet, og det skal vi kunne gøre med den bedste samvittighed. Både som kirke og som institution har vi en forpligtelse, siger Annelise Søndengaard til DR.

Der er dog ikke mange kirker, der som Elsted Kirke kræver økologi på jorden. Kun omkring otte procent af de 11.000 hektar præstegårdsjord dyrkes økologisk.

Oplagt at kirken går forrest

Direktør i Danmarks Naturfredningsforening, Rene la Cour Sell, mener ikke, at kirkerne har en særlig forpligtelse for at drive jorden. Men de skal tænke sig, om når de forpagter jorden ud.

- De har ikke tænkt over at stille det som krav. Men det er oplagt, at kirken går forrest og kræver det næste gang de skal forpagte jorden uden, siger han til DR.