Svenske Ålö, der producerer frontlæssere, er klar med en ny variant af det specielle LCS-system, der blev vist frem første gang for snart to år siden.

EasyDrive er alternativet til dem, der ikke ønsker den helt forkromede løsning med masser af funktioner. Men som ønsker elektronisk styring af frontlæsseren med terminalen fra Ålö i stedet for at benytte traktorens elektroniske joystick til at styre frontlæsseren med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvor ElectroDrive - det oprindelige system - giver en masse ekstrafunktioner for brugeren, ligger EasyDrive en tand længere nede af stigen på det punkt.

- Hardwaren på EasyDrive og ElectroDrive er den samme - altså samme komponenter og ergonomi. Men hvor ElectroDrive blandt andet rummer en rystefunktion og masser af andre muligheder, må man nøjes med lidt færre funktioner i EasyDrive, der har en anden software, forklarer Arne Fisker fra Alo Danmark, der er datterselskab til Ålö og importør i Danmark.

Ålö har siden 1990'erne haft elektronisk styring af frontlæsseren. EasyDrive LCS er 3. generation og er altså speciel på grund af ergonomien af selve terminalen, hvor man benytter tommelfingeren til at styre frontlæsseren med.

- Når man skal have en ny frontlæsser - og ikke vil have ErgoDrive (mekanisk styring red.), er EasyDrive valgmuligheden i stedet for at lade frontlæsseren styre via traktorens joystick.

- Man kan sætte LCS-terminalen, hvor man ønsker det - eksempelvis på armlænet, og terminalen bruger minimal af plads, fremhæver Arne Fisker.