Aktierne rasler ned på alverdens aktiemarkeder, efter kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's nedgraderede USA's kreditvurdering lørdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og den pessimistiske stemning har tilsyneladende også bredt sig til råvaremarkedet, skriver Jyske Markets. Mandag faldt hveden således med 3,91 procent på den nordamerikanske CBOT-børs og med 2,69 procent på den europæiske MATIF-børs. Også andre afgrøder sluttede i minus.

- I Europa gik det hårdest ud over rapsen, der i sympati med råolien faldt 3,5 procent. De omkringliggende markeder for vegetabilske olier oplevede samme prisfald. Vi kommer ikke udenom, at lavere vækst vil ramme efterspørgslen på sigt. Lavere oliepriser understøtter ikke det massive forbrug af majs til ethanol, skriver Jyske Markets, der samtidig understreger, at de seneste prisfald på korn formentlig skyldes panik - og ikke den reelle udvikling på markedet.

Pessimistisk marked

- Vi taler med mange for tiden, der ikke kan se hvordan den nuværende panik skaber mere korn på markedet end der egentlig er, og derfor ryster på hovedet over prisudviklingen. Det er ganske korrekt set ud fra en kort tidshorisont.  Men vigtigst af alt, så er der ikke rigtig nogen formel for hvor meget en vare SKAL koste ud fra hvor meget af varen, der er tilgængelig i markedet.

- Det afhænger især af markedsstemningen, som må siges at være en anelse pessimistisk i disse dage!

Tirsdag formiddag ser det ud til, at de danske aktier igen er på vej i minus - for 12. dag i træk.