Flere regnskyl resulterer i oversvømmelser. Somre med hedebølger og tørke.

Større vejrforandringer har direkte indflydelse på vores dagligdag i Nordeuropa. Udfordringerne er mange, men der er også fordele ved et varmere klima i Nordeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Klimaændringer fører til store udfordringer i vores samfund, og vi skal øge beredskabet.

Pär Holmgren, skadespecialist i Länsforsäkringar.

- Et stigende antal landmænd dyrker fodermajs i dag i forhold til for ti - for femten år siden. Det er et klart tegn på, hvordan landmænd tilpasser sig, siger Sara Bergström Nilsson, fra Agricultural Society.

Sojabønner, majs om efteråret og vinter bønner samt roer er nye afgrøder, som hun mener, vi vil se mere af i fremtiden. Et varmere klima giver også mulighed for flere høst i samme år.

På andendagen af messen organiserer Länsförsäkringar Skåne i samarbejde med Borgeby Feltdage en paneldiskussion om temaet landbrugets klimaudfordringer. En af deltagerne er tidligere tv meteorolog Pär Holmgren, som nu er skadespecialist i Länsförsäkringar:

- Klimaændringer fører til store udfordringer i vores samfund, og vi skal øge beredskabet. Jeg ønsker at udbrede kendskabet til klimaspørgsmål og øge forståelsen for fremtidige risici, så landmændene kan tage dem i betragtning allerede i dag, siger Pär Holmgren.