Veterinærkontrollen på Danish Crowns svineslagteri i Herning lukkede tirsdag den 18. oktober slagteriet midlertidigt på grund af mistanke om svinepest i en gris, som var sendt til slagtning i Herning. Det oplyser Danish Crown.

Efter de indledende undersøgelser af grisen og et besøg i den besætning, grisen kom fra, valgte Fødevarestyrelsen at opretholde mistanken om svinepest og sende prøver fra grisen til analyse. Fødevarestyrelsen forventer at have det foreløbige prøvesvar omkring middagstid onsdag og det endelige svar senest torsdag morgen. Det betyder, at slagtningen ved et negativt prøvesvar kan normaliseres fra torsdag morgen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forholdsregler grundet mistanken betyder, at Danish Crown kun forventer at slagte cirka 2.000 svin i Herning i løbet af onsdag mod normalt 5.000 svin.

- Vi er rigtig kede af de gener, dette giver hos vores leverandører, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at indhente forsinkelserne hurtigst muligt, siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork B2B.

Detailpak ikke berørt

Produktionen af detailpakket kød på slagteriet i Herning er ikke berørt af mistanken. Afdelingens produktion er sikret med råvarer fra grise, som blev slagtet før grisen, der nu er under mistanke for svinepest.

Der opstår jævnligt mistanke om svinepest i Danmark. Den midlertidige lukning er normal procedure ved mistanke om klassisk svinepest, men det er vigtigt at understrege, at svinepest er ikke farligt for mennesker.

Der har ikke været udbrud af klassisk svinepest i Danmark siden 1933, oplyser Danish Crown.