I begyndelsen af oktober vil Esben Lunde Larsen invitere branchen og interesseorganisationer til et møde for at begynde et arbejde med at udvikle fremtidens gris. Arbejdstitlen bliver Den cirkulære gris - på vej mod 2025.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De danske svineproducenter er meget dygtige, og det skal de have ros for. I Danmark er vores landbrug på mange måder forbillede for resten af verden. Det møder jeg stort set over alt, hvor jeg rejser på eksportfremstød for at sælge danske fødevarer. Vi har lav miljøbelastning, lavt medicinforbrug, ansvarlig produktion, og vi fremstiller produkter af høj kvalitet. Og når det kommer til dyrevelfærd, er vi også langt, men vi skal videre.

- Derfor vil jeg i samarbejde med branchen og interesseorganisationer udvikle en langsigtet plan for, hvordan danske grise får højere dyrevelfærd. Arbejdstitlen bliver "Den cirkulære gris - på vej mod 2025". Vi skal finde den videre vej frem på problematikker som halekupering, dødelighed og kastration. Mit ønske er at få udviklet fremtidens gris.

- Som jeg kender den danske svinebranche, udviser den ansvarlighed og dygtighed, og jeg er sikker på, at vi også finder et godt samarbejde om, hvordan branchen løfter sig dyrevelfærdsmæssigt. Ligesom vi har gjort det med det nye dyrevelfærdsmærke, hvor netop hensynet til dyrevelfærden er i centrum.

- Der er ingen tvivl om, at der også er en gevinst for branchen ved at producere med højere dyrevelfærd. Både i Danmark og i udlandet er markedet for kød med høj dyrevelfærd stigende, og vi kan allerede se nu, at der er stor efterspørgsel på svinekød med det nye, statslige dyrevelfærdsmærke hos danske forbrugere, siger Esben Lunde Larsen.