Lyt til artiklen:

Renter på tilbagebetalinger gælder først fra betalingsfristens udløb

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Over hele landet har op mod 280 landmænd fået besked om tilbagebetaling fra lavbundsprojekter, og det med renter på beløbet. Renterne er dog ikke nødvendigvis på de 11,25 procent som flere steder er beskrevet, det oplyser Miljøminister Magnus Heunickle i et svar til Danmarksdemokraternes Kristian Bøgsted.

I sit svar skriver ministeren, at tilbagebetalingskravet ikke pålægges en rente på 11,25 procent med tilbagevirkende kraft:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"En rente på 11,25 procent kan tidligst gælde fra tilbagebetalingskravet er stillet jf. nationale regler. For langt de fleste lodsejeres vedkommende pålægges tilbagebetalingskravet først en rente på 11,25 procent, efter betalingsfristen er overskredet", skriver ministeren.

Heunickes bananstats-moral

Se også:

Heunickes bananstats-moral

Dermed kommer de 11,25 procent først til beløbet, hvis betalingsfristen på 30 dage fra tilbagebetalingskravet overskrides.

Der er dog to scenarier, som ministeren remser op:

"Det kan oplyses, at der for Miljøstyrelsens ordning 'Sammenhængende arealer' er der to situationer for rentepålæggelse: Såfremt der er udbetalt uberettiget statsstøtte, følger det af statsstøttereglerne, at der skal tilskrives en rente baseret på markedsvilkår. Fødevareøkonomisk Institut (IFRO) har været med til at fastsætte renten til 0,67 procent. i rente fra det tidspunkt, hvor den ulovlige støtte var til støttemodtagerens rådighed og indtil støtten tilbagebetales", skriver ministeren, og fortsætter:

"Såfremt tilbagebetalingskravet beror på ordningens revisionsklausul, tilskrives der 11,25 procent i rente fra den dag, hvor der træffes afgørelse i sagen og indtil kravet er tilbagebetalt. For alle tilsagn under ordningen gælder, at der tilskrives 11,25 procent i rente, hvis kravet ikke er indfriet inden for betalingsfristen på 30 dage efter kravet er stillet"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren har desuden tidligere meddelt, at det er muligt at søge De Minimis-støtte til både tilbagebetalingskravet samt de påløbne renter.

Minister: Landmænd kan søge støtte til tilbagebetalinger

Se også:

Minister: Landmænd kan søge støtte til tilbagebetalinger