Lyt til artiklen:

Noteringen falder igen - 270.000 grise udsættes

00:00
Hastighed: ???x
03:02

2024 har indtil videre budt på en nedadgående notering, og således falder noteringen i uge 3 igen. Denne gang med 30 øre til 12,20 kroner pr. kilo, det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

I markedsberetningen skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye år er begyndt mere trægt end forventet. Forbruget på tværs af Europa er ikke prangende, og det sætter sig i priserne.

- Der bliver handlet med meget kort horisont lige nu, fordi det er meget uklart for alle, hvor stort udbuddet af grisekød reelt er i Europa lige nu. Produktionen er faldet betydeligt, men spørgsmålet er, om nedgangen i økonomierne har sat sig i forbruget, eller om der bare er tale om den normale tilbageholdenhed i januar, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Der er stort set alle delstykker og udskæringer, der er under pres lige nu. Samtidig har blokaderne i Tyskland i denne uge givet nogle bump, fordi mange leverancer af råvarer blev forsinket i starten af ugen.

- Lige nu er alt, der skaber forskydninger og forsinkelser negativt for markedet. I Danmark har vi oplevet butikker med tomme hylder på grund af snestormen, og det tvinger forbrugerne til at vælge de produkter, der er tilbage. En snestorm i Danmark er selvsagt ikke nok til at påvirke priserne i hele Europa, men lige nu har vi brug for et marked, hvor produkterne flytter sig i en lind strøm, og det gør de ikke lige nu, siger Mads Stougaard.

Udsætter 270.000 grise

Danish Crown oplyser desuden, at tilmeldingen til uge 2 blev højere end forventet, hvorfor 270.000 grise udsættes til uge 3.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagteriet skriver:

Gennemsnitsvægten er stabil fra sidste uge på cirka 93 kilo, og det vil i gennemsnit svare til cirka fire slagtedage vurderet alene ud fra vægten. Der er fokus på at få slagtet de tungeste grise først.

Der arbejdes over på flere anlæg i indeværende uge for at få antallet af udsatte reduceret. Blans slagter fredag aften, mens Horsens og Herning slagter lørdag. Der er derudover planlagt mere overarbejde og lørdagsslagtning de kommende uger.

Vi håber på ejernes forståelse og samarbejde for at bringe antallet af udsatte tilmeldinger ned. Har man akut behov for hjælp, opfordres der til at kontakte Centralplanlægningen i Vejen.

Med den forventede tilmelding til den kommende uge vil antallet af udsatte tilmeldinger reduceres til cirka 250.000. Her er der igen planlagt overarbejde på slagteriet i Blans om lørdagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For søernes vedkommende udsættes der 330 til uge 3, hvor der med den forventede tilmelding vil blive slagtet op.