Lyt til artiklen:

Svineproducenter kan ikke slås ihjel

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Svineproducenternes formand, Jeppe Bloch, mener, at det er vigtigt at huske på dansk svineproduktions historie i en tid, hvor skyerne trækker op, og hvor de ser sorte ud for mange svineproducenter.

- Historien viser, at vi kommer igen, og tiderne vil vende til det positive. Dansk svineproduktion har så mange gode kræfter og så meget innovationskraft, at vi ikke er til at slå ihjel, sagde han i sin beretning på foreningens generalforsamling i Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden fremhævede han, at 2023 blev et historisk godt år at være smågriseproducent i.

Jeppe Bloch fortalte medlemmerne, at der kæmpes på alle fronter for at gøre det bedre for alle svineproducenter.

- Vi skal bruge rigtig meget tid på at forklare de folkevalgte på Christiansborg, at vi skal have klare retningslinjer for udviklingen. Vi skal have arbejdsro og sikre pejlemærker. Så skal vi nok levere og investere trygt i fremtiden, sagde han.

Jeppe Bloch opfordrede desuden til sammenhold i branchen.

- Vi svineproducenter skal stå sammen og hjælpe hinanden igennem den nuværende krise for vores store andelsslagteri. Alle skal huske på, at et stærkt Danish Crown er forudsætningen for, at vi alle har gode muligheder. Vi krydser fingre for, at slagterigiganten finder vejen frem og holder fokus på kerneforretningen, som er det vigtige lige nu, sagde han.