Lyt til artiklen:

Energirådgiver: Solceller giver den billigste strøm

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Solceller er kommet for at blive, og har flyttet sig fra en nicheproduktion til at udgøre en fundamental bærende andel af dansk energiproduktion. I dag bidrager solceller med 3,5 GW til den samlede elproduktion og det forventes at der i 2050 vil være behov for 35 GW.

Så tydeligt lød det fra talerstolen på det seneste fællesmøde fra Green Power Denmark i Middelfart, hvor Dansk Solcelleforening og Green Power Denmark i fællesskab informerede om de kommende ændringer og tiltag for tilslutninger for egenproducenter af energi på elnettet, det skriver Spiras i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Effektiviteten på solcellepaneler øges eksplosivt de kommende år. Tilbage i 2012, hvor solcellefeberen for alvor ramte Danmark, var 250 kwp effekt pr. panel det teknisk maksimalt opnåelige. I dag vil effekterne være cirka 650 kwp effekt pr. panel. Samtidig er priserne styrtdykket, som vi tidligere har berettet, fastslår energirådgiver Kent Bisgaard.

Fremtiden er tænkt ind i Claus Bruun Jørgensens solcelleprojekt

Se også:

Fremtiden er tænkt ind i Claus Bruun Jørgensens solcelleprojekt

Øget interesse

De to faktorer sammenholdt med udmeldingerne fra Green Power Denmark til mødet om lempeligere betingelser og tilslutningsgebyrer for egen producerende energianlæg bevirker en øget interesse for investeringer i solcelleanlæg.

Kent Bisgaard tilføjer, at det stadig gælder om at se sig godt for:

- Der er mange udbydere af solcelleanlæg på markedet. Prissætning og tilbud kan være uigennemskuelige og vanskeligt sammenlignelige. Solcelleanlæg trimmet til eget forbrug er stadig den absolut bedste investering. Det kræver bare eksakt viden om ejendommens forbrugsprofil, der skal være grundlag for den korrekte dimensionering, siger han.

I denne beregningsproces er det ikke kun et årligt elforbrug sat i forhold til erfaringstal for forbrugsprofilen, da den eksakte viden om, hvornår på året og døgnet man har sit elforbrug, er altafgørende for en korrekt dimensionering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den øgede teknologiske effektivitet på solcellepanelerne, er der også oplagt at se på mulighederne for optimering af sit eksisterende solcelleanlæg.

Ud fra en økonomisk betragtning kan der ifølge Spiras være store gevinster at hente ved at kigge på at få udskiftet de gamle paneler til 2. generations solceller Med det samme bestående areal og stativsystem vil det i fremtiden give mening af øge produktionsmængden.

Ny solcelle-regel på vej: Elektriker spår panik efter sommerferien

Se også:

Ny solcelle-regel på vej: Elektriker spår panik efter sommerferien