Lyt til artiklen:

Første i 38 år: Spadestik er taget til ny landbrugsskole

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Vejrguderne var ikke på de fremmødtes side, da det første spadestik til Agroskolen i Herning blev taget fredag formiddag.

Spaden kom dog i sandet, ført af repræsentanter fra Landboungdom. Dermed er byggeriet af den første nybyggede landbrugsskole i 38 år officielt sat i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Sådan kommer den nye Agroskole til at se ud, når den står færdig i 2025. Arkivfoto: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

- Det er en stor dag det her. I tre år har vi gået og planlagt alle detaljer og nu er vi så for alvor i gang, siger Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

rich-media-3
Allan Kortnum glæder sig til at den nye landbrugsskole skyder op midt i det store campus, der udgør Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Foto: Jørgen Ahler

Den nye landbrugsskole vil koste 35-40 millioner kroner. og forventes at stå færdig i 2025, hvor den til den tid vil være et hjem væk fra hjemmet for de 100 elever, der som udgangspunkt vil være plads til. Der er dog mulighed for at udvide helt op til 200 elever.

- Jeg tror det vil gøre en kæmpe forskel for de elever, som skal gå her. De kommer til at være en del af et kæmpe stort campus-område, siger Martin Rohde, der er næstformand i LandboUngdom.

rich-media-4
Martin Rohde tror den nye landbrugsskole vil skabe motivation og nye muligheder for de kommende elever. Foto: Jørgen Ahler

Foruden nybyggeriet kommer der udvidelse af skolehjemmet og forbedrede faciliteter på landet uden for Herning.

Se og hør mere om den nye landbrugsskole i videoen i toppen af artiklen.

rich-media-6
Et styks specialbygget spade til lejligheden. Foto: Jørgen Ahler
Agroskolen bliver første nybyggede landbrugsskole i 37 år

Se også:

Agroskolen bliver første nybyggede landbrugsskole i 37 år