- Jeg forudser en kaotisk situation til høst, hvis landmændene ikke har bedre kort at udlægge bræmmer efter, end det kort, der netop er offentliggjort, siger Henrik Frandsen, næstformand i Landbrug & Fødevarer i en kommentar til det randzonekort, som NaturErhvervsstyrelsen har lagt på hjemmesiden i går.

- Erhvervsstyrelsen har ganske vist skrevet, at det er et foreløbigt kort, men med så mange fejl kan jeg være bange for, om man kan nå at få lavet korrekte kort inden høst, når landmændene skal bruge kortene, siger Henrik Frandsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv har Henrik Frandsen konstateret, at mellem en fjerdedel og en tredjedel af de vandløb, der er på en af hans ejendomme ifølge kortet, slet ikke eksisterer. Til gengæld er der andre vandløb, der ikke er markeret.

- For mig ligner det kortmateriale, man har lavet på computeren. Hvis det skal bringes i orden, må folkene i NaturErhvervsstyrelsen have gummistøvler på og ud og se på virkeligheden.

- Landbrug & Fødevarer vil kontakte NaturErhvervsstyrelsen og påpegede, at kortene er meget fejlbefængte, og at der skal udarbejdes en procedure for, hvordan landmændene kan henvende sig med fejl i materialet, og hvordan de kan se, at fejlene er blevet rettet. Det er en proces, hvori jeg vil opfordre landmændene til at være meget opmærksomme, siger landbrugets næstformand.

- Hvis dette arbejde ikke kommer i gang hurtigt, bliver det kaotisk op mod høst, og jeg forudser en kamp fra bræmme til bræmme for den enkelte landmand, for det er en stor opgave at få kortmaterialet ført a jour. Hvis kortene ikke bliver, så landmændene kan regne med dem, kan han jo ikke forholde sig til, hvor og hvor brede bræmmer, der skal udlægges ved de forskellige vandløb, siger Henrik Frandsen.