Kort før begyndelsen af det 20. århundrede begyndte nogle af Belgiens mælkeproducenter at parre deres dyr med en mere muskuløs race fra England. Det gjorde de for at øge kødproduktionen, og i 1973 gik en gruppe landmænd sammen for at lave en fælles struktur med racen og døbte den Belgian Blue.

I dag er racen den mest populære i Belgien og foreningen Belgian Blue Group, der er international markedsledende i salg af genetik fra det belgiske blåhvide kvæg, fremhæver dens høje fodereffektivitet, at den vokser hurtigt og er meget føjelig.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.