Lyt til artiklen:

Noteringen stiger igen - slagtninger falder

00:00
Hastighed: ???x
01:38

For anden uge i træk kommer der flere penge på Danish Crowns grisenotering, der stiger med 40 øre til 11,80 kroner pr. kilo. Mens sonoteringen stiger med 50 øre til 9,50 kroner pr. kilo.

Priserne på det europæiske marked for grisekød er fortsat stigende og bevægelsen sker relativt hurtigt, fordi antallet af slagtninger i Europa fortsat er faldende, skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udbuddet er af kød i Europa er faldet ganske betragteligt de seneste uger. I sidste uge blev der kun slagtet 700.000 grise i Tyskland. For et år siden blev der slagtet over 800.000 grise på samme tidspunkt. I Polen, Holland og Danmark er der procentvise fald i samme niveauer, og det har fremtvunget et skift i markedet, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne er stigende på stort set alle de dele af grisen, der sælges fersk i Europa. Udfordringen er fortsat at få priserne op på de varer, der sælges på frost til kunder i andre dele verden.

- Prismæssigt kører Europa sit eget løb lige nu. I USA, Kina og Brasilien er priserne i bedste fald stabile i øjeblikket og det gør det bestemt ikke nemmere at få priserne op på varerne til vores normale højprismarkeder. Samtidig er der fortsat ret store lagre i eksempelvis Japan, men det ændrer sig selvsagt løbende, så det er et spørgsmål om, hvornår balancen også tipper på vores markeder udenfor Europa, siger Mads Stougaard.