Lyt til artiklen:

Danbred tilbage i plus efter blodrødt 2022

00:00
Hastighed: ???x
03:25

Danbred har netop afrapporteret regnskab for 2023. Og det er et regnskab, hvor genetikselskabet er tilbage i plus, efter et blodrødt 2022, det skriver de i en pressemeddelelse.

På trods af et år med interne forandringer leverer selskabet en markant positiv fremgang. Omsætningen stiger til 1.098 millioner kroner (2022: 950 millioner kroner), og passerede dermed en milliard kroner. EBITDA lander på 33,9 millioner kroner (2022: -58.8 millioner kroner) med et resultat efter skat på 7,6 millioner kroner (2022: -247,9 millioner kroner).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Væksten er i høj grad fundet gennem fremgang på både de nære markeder i Danmark og Europa, men også oversøiske markeder har vist en positiv udvikling for selskabet i løbet af 2023. Det bemærkes samtidig, at resultatet for 2022 var påvirket af ekstraordinært store nedskrivninger på immaterielle aktiver.

Danbred taber kvart milliard i 2022

Se også:

Danbred taber kvart milliard i 2022

- Jeg er godt tilfreds med, at den turn around vi iværksatte i det forgangne år, allerede giver afkast i 2023. Vi arbejder med et meget
konkurrencepræget segment, hvor de globale markeder fortsat er pressede, men organisationen leverer over en bred kam på de mål der er sat og strategisk vurderer jeg at Danbred er på rette vej, siger bestyrelsesformand Truels Damsgaard.

Efter en periode med ugunstige bytteforhold fokuserer markederne nu på produktionsparametre, hvor Danbred har ledende position, hvilket ifølge selskabet fastslået, i både danske og internationale, afprøvninger i løbet af 2023.

- Jeg er tilfreds med det resultat vi i dag har præsenteret for bestyrelsen. Vi er på rette vej i vores turn around og vi arbejder hver dag videre med at optimere Danbreds forretning. Resultatet for 2023 viser, at sammenspillet mellem kvaliteten af vores genetik og styrken i Danbreds organisation, bidrager til at griseproducenter i ind- og udland opnår betydeligt forbedrede resultater, ved at vælge Danbreds markedsledende løsninger, siger administrerende direktør Torben Aarris.

Nyt hovedkvarter

Den positive udvikling bringer flere gode nyheder med sig. I 2024 samles flere store funktionsområder fysisk, derfor rykker Danbred i forsommeren ind i et nyt moderne domicil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På tværs af Danbreds ledelse, bestyrelsen og ejerskabet er der bred enighed om, at dette er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Danbred. Vi er glade for den brede opbakning til denne markante milepæl, som ud over at afspejle virksomhedens positive udvikling
naturligvis også understreger den tillid til og tro der er på Danbreds fremtid, siger direktøren

Det nye domicil vil fremadrettet blive registreret som virksomhedens hovedkontor, mens en mindre andel aktiviteter vil ske fra virksomhedens filial øst for Storebælt.

Mangeårig thailandsk partner er

Se også:

Mangeårig thailandsk partner er "altafgørende" for DanBreds succes i Sydøstasien