Slagteriarbejderne på Danish Crown-slagteriet i Hadsund gik hjem onsdag formiddag, efter at produktionsdirektøren Søren Eriksen havde udsat et møde, der skulle give medarbejderne vished om deres fremtid.

Det ærgrer kommunikationsdirektør Anne Villemoes, at medarbejderne ikke kunne vente tre timer på mødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På grund af nyheden om vores nye kreaturslagteri havde vi brug for alle hænder i formiddag, da en hel række interessenter skulle have besked - heriblandt 400 af vores egne medarbejdere, siger Anne Villemoes og fortsætter:

- Derfor undrer det mig, at medarbejderne i Hadsund ikke kunne vise den anden gruppe medarbejdere den respekt at vente tre timer, til de 400, der var påvirkede af beslutningen om kreaturslagteriet, havde fået besked.

DC: Fagforeningen misinformerer

Kommunikationsdirektøren kalder desuden fagforeningen NNF's retorik "skarp" og "ikke forhandlingsparat".

- Fagforeningen går ud og siger en række ting, som ikke har hold i virkeligheden. Man taler om et aflyst møde - det blev ikke aflyst, men skubbet tre timer. NNF fortæller, at der blev taget en beslutning på et DC-bestyrelsesmøde i sidste uge - det er heller ikke rigtigt. Vi har endnu ikke taget nogen beslutning om, hvad der skal ske med Hadsund-medarbejderne, siger Anne Villemoes og fortsætter:

- Fagforeningen har desuden været ude og tale om lønnedgang på mellem 40 og 60 kroner, og det har der aldrig været tale om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anne Villemoes langer også ud efter NNF's aftaler med konkurrerende slagterier.

- Så længe NNF kan gå ud og lave lønaftaler ned til 134 kroner i timen med vores konkurrenter, hvilket jo er med til at lukke vores anlæg, så undrer det mig, at de siger - og nu citerer jeg dem -"fanme nej" til vores lønniveau mellem 159 og 189 kroner i timen, siger hun.

Nyt anlæg kræver dialog

Produktionsdirektør Søren Eriksen har nu en ny aftale med Hadsund-medarbejderne om et møde torsdag morgen, hvor medarbejderne får en status på, hvor langt Danish Crown er i beslutningsfasen. Men der er altså ikke taget nogen endelig beslutning endnu.

- Hvis vi skal ud og bruge flere millioner kroner på et nyt anlæg, skal det jo være konkkurencedygtigt, og det skal kunne hænge sammen for vores ejere - nemlig landmændene. Det kræver, at vi kommer i god dialog med medarbejderne, siger Anne Villemoes, der mener, at medarbejderne "bliver taget som gidsler i sagen".

- Fagforeningens retorik er med til at skabe en dårlig stemning, og medarbejderne har ikke en kinamands chance for at vide, hvad der foregår i vores ende, når fagforeningen går ud og siger ting, der ikke er rigtige, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har brug for en tæt dialog med medarbejderne, siger hun.