Danish Crowns kommunikationsdirektør Anne Villemoes sagde onsdag til maskinbladet.dk, at Hadsund-medarbejderne går i for små sko

Den udmelding har nu fået de 75 slagteriarbejdere til at nedlægge arbejdet igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg havde ellers torsdag eftermiddag næsten overtalt mine kolleger til at gå i arbejde igen fredag, men da de havde læst den artikel på maskinbladet.dk, fik piben en helt anden lyd, siger tillidsrepræsentant Laurids Rasksen.

- De føler sig i den grad talt ned til af Anne Villemoes. Hun kan ikke være det bekendt. Hun siger, at de skulle vente tre timer på et møde, men de har jo ventet i ni måneder uden at kunne få noget at vide om deres fremtid, siger han.

Store personlige omkostninger

Laurids Rasksen understreger alvorligheden af situationen for mange af slagterimedarbejderne.

- Nogle risikerer at skulle gå fra hus og hjem, hvis de mister deres arbejde - især hvis både manden og konen arbejder her. Anne Villemoes tænker ikke på de menneskelige omkostninger, når hun siger sådan nogle ting.

Han kalder det desuden "usmageligt", at Anne Villemoes giver NNF skylden for konflikten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De bakker deres medlemmer op i en svær situation - hvad skulle vi ellers med dem? Vi har virkelig prøvet at gå i dialog, men der har ingen forhandling været. Vi har fået et direktiv om at gå ned i løn, og "sådan skulle det være", siger Laurids Rasksen.

Nedlagt indtil mandag morgen

Arbejdet er foreløbigt nedlagt indtil mandag morgen. Da vil slagteriarbejderne tale om, hvorvidt arbejdet skal genoptages.

- Jeg vil gøre mit bedste, for at de går i arbejde igen. Vi vil gerne hjælpe ledelsen i Hadsund - det er jo ikke dem vi kæmper mod, siger Laurids Rasksen og fortsætter:

- Men de er kede af det, de er frustrerede, og de føler sig dårligt behandlet, siger han.