Lyt til artiklen:

Danish Agro får AgXeed på programmet

00:00
Hastighed: ???x
03:45

Importen af AgXeed vil Danish Agro og AllAgbots stå for. Det betyder setup af enhederne samt support også vil ske i samarbejde med AllAgBots, som er et selskab 100 % ejet af Thorsen Teknik A/S v/ Torben Thorsen. AllAgBots tilfører erfaring og betydelig viden i forhold til sikring af dataoverførsel mellem alle mærker af landbrugsmaskiner anvendt til præcisionslandbrug.

Læs mere om hvad AgXeed kan i linket her under:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny robot kom i marken: Måske en reel afløser til traktoren lige nu?

Se også:

Ny robot kom i marken: Måske en reel afløser til traktoren lige nu?

- Vi vil tage ansvar i at støtte den digitale udvikling og transformation i landbruget. Vi mener, at AgXeed er ret enestående i robotverdenen, idet den er sikkerhedsgodkendt i EU med den kendte CE Mærkning, og den opfylder de nødvendige ISO standarder for dette. Dermed må den anvendes til at køre autonomt i marken uden opsyn, efter at den er sat op med de respektive markgrænser af uddannet personale. Dette element mener vi er afgørende for optimering og operationel anvendelse i praksis, og med udfordringen omkring sikring af kvalificeret arbejdskraft til maskiner, som kræver stadigt mere ekspertise, er dette en anden mulighed for optimering, forklarer Jens Skifter og uddyber:

- Hertil kommer den digitale udvikling, hvor landmanden fra skrivebordet kan planlægge og overføre arbejdsdata til maskinen, hvilket minimerer risikoen for fejl. Som praktisk element kan man altid optimere indstillingen med en fjernbetjening, således at landmanden direkte på marken kan sikre sig, at arbejdet udføres med den rigtige kvalitet ved eksempelvis jordbearbejdning eller lignende.

Anastasia Laska, CCO hos AgXeed, ser på dette nye partnerskab som en stor mulighed i Nordeuropa.

- Med vores relativt nye opstart i Nordeuropa er vi meget glade for denne mulighed og ser stort potentiale i dette samarbejde med Danish Agro Machinery. Eftersom den digitale verden nedbryder grænser, har vi behov for nationale partnere, som håndterer support, igangsætning og uddannelse lokalt på det respektive sprog. Samtidig er det fordelagtigt, at vi får en stærk partner, som har kendskab til de nationale regler og forhold omkring landbruget og regelværket vedrørende markbruget. I tillæg har vi fundet muligheden for fortsat at kunne bygge på vores hidtige partnerskab med AllAgBots, og den viden, som allerede eksisterer.

Også Torben Thorsen, Adm. Direktør i AllAgBots, er glad for muligheden for samarbejde med Danish Agros maskinselskaber i Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Digitaliseringen ikke bare fortsætter, men accelererer, og landbruget har behov for støtte og rådgivning for at sikre dataoverførsel mellem maskinerne og til udvikling af den operationelle drift ved hjælp af moderne maskiner med digitale styringer. Trods det at producenterne arbejder på at sikre ISO standarder i dataoverførslen, sker det særdeles ofte, at netop denne del ikke fungerer i praksis - og her vil vi gøre en forskel. Med den autonome teknologi kommer vi et skridt videre, og jeg ser meget frem til samarbejdet med Danish Agro.

Den danske præsentation af AgXeed sker på Dansk Markdemo ved Kolding på standen hos Danish Agro Machinery den 13.- 14. Juni. Her vil også være repræsentanter fra AgXeed og AllAgBots.

Den Svenske præsentation af AgXeed sker sidst i juni på Borgeby ved Malmø, hvor Swedish Agro Machinery AB vil repræsentere maskinen, ligeledes med støtte fra specialisterne fra AgXeed og AllAgBots.