- "Sådan ligger landet" er et partsindlæg, der afspejler de grønne organistioners særlige fokus. Det er fair nok, og vi opfatter det som et oplæg til at diskutere erhvervets fremtidige udvikling blandt andet med de grønne organisationer, siger Niels Peter Nørring, direktør for Miljø og Energi, Landbrug & Fødevarer.

Han peger på, at landbruget er i gang med en rejse, som skal gøre erhvervet grønnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en række udfordringer i forhold til miljøet og dyrevelfærden. På klima-, miljø- og naturområdet har vi massivt opfordret til, at der sættes målrettet ind, så vi sikrer forbedringer i forhold til klimaet, naturen og miljøet, samtidig med at vi kan producere på konkurrencemæssige vilkår, siger Niels Peter Nørring.

Kvælstofudledning er faldet

Han erkender, at fødevareproduktionen helt grundlæggende vil efterlade et aftryk på miljøet og omgivelserne - det kan ikke undgås.

- Men der er rigtig mange mennesker, der skal have mad på bordet, og sammenligner man den danske fødevareproduktion med andre landes så ligger vi helt i top i forhold til at producere skånsomt og miljøvenligt, siger han.

Som eksempel peger han på, at udledningen af kvælstof og udledningen af drivhusgasser er faldet markant de seneste 25 år.

- Fødevareproduktionen i Danmark er i løbet af de seneste 25 år nået meget langt i at begrænse påvirkningen af miljøet. Men som de grønne organisationer påpeger, så er der stadig en række negative miljøeffekter. Derfor mener L&F også, at landbruget skal fortsætte udviklingen mod en stadig mindre belastning af det omkringliggende miljø og natur, siger Niels Peter Nørring.