I alt endte omsætningen på 1,1 milliarder kroner i 2009/2010, og dermed var der tale om en tilbagegang på 13 procent sammenlignet med året før. Det skriver Børsen. 

Til gengæld var der fremgang på bundlinjen. Her endte resultat før skat på 42,8 millioner kroner, hvilket var ensbetydende med en fremgang på 9,1 millioner kroner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det blev et fantastisk år med det bedste resultat, vi er kommet med nogensinde. Resultatet er langt, langt bedre end de 16,5 millioner kroner, som vi havde budgetteret forsigtigt med efter de seneste år med kraftige udsving i priserne på korn og råvarer, siger Leif Haubjerg, formand for Vestjyllands Andel, til Børsen. 

Fremgangen skyldes blandt andet, at det lykkedes grovvareselskabet at skabe en vækst på 5 procent i detailsalget af foderstoffer på trods af, at det generelle marked faldt med 10 procent.

Af overskuddet vil de 20 millioner kroner blive udbetalt til selskabets andelshavere, mens resten føjes til egenkapitalen, der nu er på mere end 300 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen