Lyt til artiklen:

Landmændene på Lolland og Falster vil investere i biogas

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Bestyrelsen for Leverandørforeningen Lolland Falster biogas, har på et netop afholdt medlemsmøde, fået fuld opbakning blandt foreningens medlemmer, til at arbejde videre med planerne om at landmændene på Lolland og Falster, selv etablerer produktion af biogas.

- For os landmænd handler det om at holde værdien i værdikæden fra biomasse, næringsstoffer og kulstof på øerne, og hvor de hentes. Det handler også om at skabe mulighed for, at andre værdiskabende aktiviteter kan kobles på anlægget, som for eksempel pyrolyse, som igen vil skabe værdi for området, siger Boye Tambour, der er formand for leverandørforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at det var vigtigt med opbakningen fra medlemmerne, som ønsker, at Lolland og Falster kan høste gevinsterne af den cirkulære økonomi, ved ikke kun at fokusere på produktion af biogas, men også andre sidestrømme fra den biomasse vi arbejder med.

- Dette vil være centralt i den grønne omstilling af landbruget på øerne og samtidig bidrage til Danmarks klimamålsætninger.

For godt tre måneder siden opsagde Nature Energy samarbejdet med foreningen, og siden da har bestyrelsen arbejdet på flere modeller for etablering af et landmands kontrolleret biogasselskab.

- Når vi skal omstille vores bedrifter til klimamålsætningen, fordrer det, at Lolland Falsters landmænd bakker op og vil levere, samt aftage biomasse gennem dette nyudviklede landmandsejede biogasselskab, som bliver en stor og aktiv del af enhver landbrugsbedrift i vores område.

Ny rapport: Mere dansk biogas hjælper Danmark mod klimaneutralitet

Se også:

Ny rapport: Mere dansk biogas hjælper Danmark mod klimaneutralitet

Leverandørforeningen er utålmodige med at komme i gang med at sende biogas i de ledninger, der i øjeblikket bliver gravet ned på tværs af Lolland og Falster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med dette tydelige signal fra medlemmerne om at leverandørerne skal være herre i eget hus, kan vi nu konkretisere disse planer over den næste tid, siger Boye Tambour.

Foreningen har også fokus på at være klar til, når nye udbud af støtteordninger til grøn energi og grønne teknologier kommer i udbud.

- Her skal vi sikre en andel af disse til Lolland og Falster, så vi også dér kommer med på den grønne omstilling, siger Boye Tambour.